Előfizetői tartalom

Magyar államcsőd lehetőségére figyelmeztetett az egyik hitelminősítő

Portfolio
Már október végén, külső szerzőnk segítségével, felhívtuk rá a figyelmet: csődesemény lehet az átvállalt önkormányzati adósság ügyéből, most pedig az origo több forrásból megerősített információi szerint az egyik nagy hitelminősítő figyelmeztette a kormányt: ha önkényesen lépnek, azt államcsődnek tekintik majd. A lap szerint ezt csak úgy lehet elkerülni, ha egyeztetések során (legalábbis formálisan önkéntesen) jutnának el az önkormányzatok bizonyos fizetési könnyítésekhez, de ez időigényesebb lenne, mint az erőből átvitt kormányzati akarat, és egyelőre még nincs meg a pontos módja annak, hogy a kormány mit is lép az ügyben.

Kapcsolódó cikkünk2012.10.31Csődesemény lehet az átvállalt önkormányzati adósság ügyébőlAmennyiben a magyar állam egyoldalúan bejelenti, hogy hitelei egy részét nem fizeti vissza az átvett önkormányzati adósság kapcsán, azaz arra kényszeríti a bankokat, hogy az átvett adósságcsomagon valamekkora veszteséget szenvedjenek el, az jogilag csődeseménynek minősülne, azaz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés