Már a spanyol gazdaságot veszélyezteti a katalán balhé

2017. október 13. 14:32    
nyomtatás
 
Veszélybe kerülhet az eddig becsült gazdasági növekedés 2018-ban amiatt, hogy a katalán népszavazás bizonytalanságot hoz a gazdaságba - mondta a spanyol miniszterelnök-helyettes pénteken.


Félő, hogy a spanyol gazdaság nem tud olyan ütemben növekedni, mint vártuk amiatt, hogy a katalán helyzet elbizonytalanítja a befektetőket - mondta a Reuters tudósítása szerint Soraya Sainz de Santamaria pénteken. A politikus a szokásos heti kormányülést követően nyilatkozott, szerinte a katalán helyzettel kapcsolatban óvatosnak kell lenniük.

Nincs gyors megoldás a problémára, ezért arra kényszerülhetünk, hogy csökkentsük 2018-as növekedési előrejelzéseinket

- árulta el a miniszterelnök-helyettes, de konkrétumokat nem mondott. A jelenlegi kormányzati becslés 2,6%-os növekedést valószínűsít a jövő évre.

A katalán helyzet gazdasági hatásairól Soraya Sainz de Santamaria elmondta, hogy a hotelfoglalások máris 20-30 százalékkal visszaestek a tartományban.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium