Előfizetői tartalom

Az orosz gazdasági minisztérium is elismerte: borzalmasak a kilátásaik

Portfolio
Oroszország 2000 milliárd dolláros gazdasága egyre nagyobb nyomás alá kerül az ukrán konfliktus következményei miatt. Egyszerre szembesülnek emelkedő inflációval, stagnáló gazdasággal és gyengülő rubellel a menekülő tőke mellett. Ezekre válaszul a mai napon jelentősen rontott a 2015-ös növekedési kilátásain az orosz gazdasági minisztérium, míg a gazdasági miniszterhelyettesük már fiskális stimulusért kiált.

Az orosz-ukrán konfliktus miatt komoly gazdasági szankciókat vetett ki az Egyesült Államok és az Európai Unió is az orosz üzleti életre. Vlagyimir Putyin orosz elnök bosszúból betiltotta bizonyos élelmiszerek importját, ugyanakkor nem igazán kérdéses, hogy az adok-kapok kinek fáj jobban.Az orosz rubel 10 százalékot gyengült a dollárral szemben idén, még úgyis, hogy több milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés