Előfizetői tartalom

Már megint visszazuhant az infláció

Portfolio
Ismét mélypontjára került az euróövezeti infláció novemberben: a HICP kosár éves árváltozása pusztán 0,3 százalék volt, ami 0,1 százalékpontos visszaesést jelent októberhez képest. A piac számított erre, ugyanakkor ezzel már szinte biztosra vehető, hogy az Európai Központi Bank decemberi ülését felfokozott várakozások övezik majd.

Az Eurostat novemberi előzetes közlése szerint újra 0,3 százalékra került az EU-18 átlagos HICP-alapú inflációja. A piac számított a visszaesésre, ugyanakkor ez így újabb bizonyítékot jelent arra, hogy a dezinflációs környezetre egyelőre nem tudott érdemi hatást gyakorolni az Európai Központi Bank.A most jelentett 0,3 százalékos éves változás a válságot követően csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés