Előfizetői tartalom

Már úton van a levél, ami kirepíti a briteket az Európai Unióból

Portfolio
Theresa May brit miniszterelnök tegnap este aláírta azt a levelet, amelyben kéri az Európai Unió vezetésétől az 50. cikkely aktiválását, vagyis hogy hivatalosan is kezdetét vegye az Egyesült Királyság kilépési folyamata. A levelet a britek EU-s nagykövete, Sir Tim Barrow várhatóan kora délután nyújtja át az illetékeseknek.

May ma délelőtt az országgyűlésben a brit képviselőket is tájékoztatni fogja, hogy mától hivatalosan is megkezdődik az a kétéves visszaszámlálás, amelynek végére a tervek szerint sikerül majd végleg elhagyni az EU-t. A brit miniszterelnök egyébként már tegnap késő este beszélt Donald Tuskkal, Jean-Claude Junckerrel és Angela Merkellel is, akiknek elmondta, hogy az Egyesült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés