Előfizetői tartalom

Matolcsy elárulta, miből lesz pénz a növekedési csomagra (6.)

Portfolio
Háromszázmilliárd forint értékű tehercsökkentő csomagról állapodott meg a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Fidesz-KDNP-frakció - jelentette be csütörtökön Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője. Matolcsy György a sajtótájékoztatón részletezte, hogy milyen fedezetből valósítják meg az intézkedéscsomagot. A tárcavezető szavaiból kiderült, hogy a bankoktól származó tranzakciós illetékbevételi terv 280 milliárd forintról jövőre 140 milliárdra csökken, de 240 milliárd forintot beszednek az MNB-től és az államkincstártól, miután rájuk is kiterjed majd a tranzakciós illeték hatálya.

De miből? A költségvetés hiányát nem érinthetik az új lépések, ezért új forrásokat kellett találnunk a 300 milliárdos programhoz. Ezeket megtaláltuk - fogalmazott a tárcavezető. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter ezt azután jelentette be, hogy csütörtök délelőtt egyeztetett Rogán Antallal, a Fidesz és Harrach Péterrel, a KDNP frakcióvezetőjével a kormánypártok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés