Előfizetői tartalom

Matolcsy változtat - Itt vannak az első vélemények!

Portfolio
A magyar jegybank új elnöke a jövőben nem tervezi, hogy válaszol az újságírók kérdésére a kamatdöntő ülések után, ezzel pedig egy, az elődei által hosszú ideje folytatott gyakorlatot szakít meg Matolcsy György. Mindez pedig újra felveti a monetáris politika jövőbeli átláthatóságával kapcsolatos aggodalmakat - számol be a legfrissebb fejleményekről elemzői véleményekre hivatkozva a Wall Street Journal. Közben a piaci szakértők arra figyelmeztetnek, hogy valószínűleg nem sülne el jól a magyar jegybank állampapír-vásárlása a másodlagos piacon.

Látványos változások A jegybank hétfő délután közölte, hogy kedden nem tart sajtótájékoztatót Matolcsy György MNB-elnök a monetáris tanács kamatdöntő ülése után. A korábbi elnökök ideje alatt havonta tartott a jegybank sajtótájékoztatót, melyet a befektetők, kereskedők és elemzők szoros figyelemmel követtek - emlékeztet a WSJ cikke. Ehelyett a jövőben csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés