Előfizetői tartalom

Még a legjobban fizetett nők is kevesebbet keresnek

Portfolio
Az S&P 500 vállalatainak a felsővezetői körében pusztán 8 százalékban találunk nőket. Ráadásul a Bloomberg által összegyűjtött adatok szerint ezek a karrierista nők még kevesebbet is keresnek, mint a férfiak, bár azért nekik még így sem kell szégyenkezniük az összeg miatt. Ezek a nők átlagosan 5,3 millió dollárt keresnek évente, ami nagyjából 100 millió forintnak felel meg havonta, de ez 18 százalékkal kevesebb, mint amit a férfiak kapnak hasonló beosztásban.

Négy évtizede kezdett láthatóvá válni egyáltalán az, hogy ilyen kaliberű vállalatoknál felsővezetői szinten nőket látunk. Csakhogy, mint az kiderült, a nőket a piac még ilyen szinten sem tartja egyenjogúnak a férfiakkal, ugyanis jelentősen kevesebbet keresnek. A legmagasabb fizetéseket osztó vállalatok élén nagyon ritkán látunk női vezetőt. Ez a jelenség ráadásul...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés