Előfizetői tartalom

Még egy hónapot nyert magának Amerika a "csőd" előtt

Portfolio
Az amerikai pénzügyminisztérium felülvizsgálta korábbi prognózisát, és legfrissebb jelzése szerint rendkívüli intézkedésekkel egészen augusztus elejéig elkerülhető a 14 300 milliárd dolláros adósságplafon elérése. A pénzügyminiszter korábban júliusra tette a limit (legkésőbbi) elérését, ami a gyakorlatban - a Fehér Ház érvelése szerint - az Egyesült Államok csődjét jelentené. Az ellenzéki republikánusok azonban minden erejükkel igyekeznek visszautasítani, hogy az adósságplafon elérése pénzügyi katasztrófával és államcsőddel járna.

Plusz egy hónap Timothy Geithner amerikai pénzügyminiszter nemrégiben arra hívta fel a figyelmet, hogy az amerikai adósság akár már május 16-án a jelenleg érvényben lévő plafonnak ütközhet, és rendkívüli intézkedésekkel legfeljebb július 8-ig nyerhetnek időt. A tengerentúli pénzügyi tárca legfrissebb jelzése azonban már azt vetíti előre, hogy a tervezett lépésekkel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés