Előfizetői tartalom

Még így is optimista a kormány: recesszió jöhet 2012-ben

Portfolio
Az egy hónappal ezelőtti 0,5%-os GDP-növekedési konszenzus 0,1%-os csökkenésre változott a Reuters által végzett, ma közzétett elemzői felmérés szerint. Ez azt jelenti: alighogy a kormány alkalmazkodott a jövő évi költségvetés tervezése során a gyengébb gazdasági növekedési forgatókönyvhöz (1,5%-ról 0,5%-ra csökkentette azt), újból optimistának bizonyulhat, hiszen az elemzői konszenzus tovább romlott. Öt hónappal ezelőtt még 3%-os GDP-növekedés volt az elemzői konszenzus.

A hírügynökségi felmérés szerint az enyhe recesszió mellett jövőre átlagosan 4,9%-os infláció várható az adóemelések miatt az idei 4% körüli átlagos pénzromlási ütem után (2013-ban 3,1%-os lehet az átlagos pénzromlási ütem). A gyengélkedő forint és az egyébként is emelkedő infláció miatt az elemzői kar döntő része, 19 szakértő arra számít, hogy jövő kedden...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés