Előfizetői tartalom

Még nincs itt a tökéletes magyar piaci vihar

Portfolio
Már nem az a lényeg, hogy a kormány vakmerő-e a gazdaságpolitikájában, hanem az, hogy meg kell érteni: mindent meg fog tenni minél hamarabb a céljai eléréséhez - mutat rá múlt heti budapesti benyomásai alapján ma befektetőknek kiküldött elemzésében Peter Attard Montalto. A Nomura bankház régiós feltörekvő piacokért felelős elemzője a Portfolio.hu által szervezett Budapesti Gazdasági Fórum előadásain vett részt (előadóként is) és amint beszámoltunk róla, még őt is meglepte a konferencia résztvevői között tapasztalt pesszimizmus a magyar gazdaság GDP- és hitelezési kilátásairól. Az itt szerzett benyomásai alapján úgy látja: fel kell készülni arra, hogy a Standard and Poor’s leminősíti az országot, mégsem gondolja azonban azt, hogy ezzel "tökéletes vihar", bizalmi válság alakulna ki a magyar piacokon. Ahhoz meglátása szerint még további negatív eseményeknek kellene bekövetkezniük.

A Nomura elemzője az ügyfeleknek ma kiküldött anyag elején a Budapesti Gazdaság Fórum néhány közönségszavazásának eredményét ismertette, illetve kommentálta, így azt emelte ki például, hogy meglepően sokan voltak (a szavazók 62%-a) azok, akik jövőre recesszióra számítanak a magyar gazdaságban, illetve azt, hogy a szavazók döntő többsége (75%) pesszimistán látja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés