Előfizetői tartalom

900 milliárd eurós európai mentőalap formálódik (2.)

Portfolio
Magas rangú európai tisztségviselőktől származó információk alapján az Európai Unió vezetői több mint duplájára növelnék az európai pénzügyi mentőalap (EFSF) tűzerejét, lehetővé téve, hogy segítségével nagyobb bajba jutott országokat is megmenthessenek. Az eddigi, mintegy 440 milliárd eurós alappal párhuzamosan "futtatnák" a közel 500 milliárd eurós új alapot (ESM), ezen felül a tervekben az is szerepel, hogy az IMF az eddigieknél szélesebb körű támogatást nyújtana, írja a Financial Times.

A közel 500 milliárd eurós második számú alap 2012-ben kezdené meg működését, ezzel a korábban létrehozott pénzügyi mentőalap tűzereje durván kétszeresére nőhetne. Az európai vezetők által még kidolgozás alatt álló javaslat lényege, hogy a jelenlegi pénzügyi mentőalap, az EFSF tűzerejét tőkeáttételen keresztül mintegy 600 milliárd eurósra növelnék, ehhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés