Előfizetői tartalom

Meghallotta az elnöknő beszédét és azonnal felmondott

Portfolio
Az argentin jegybankelnök, Juan Carlos Fabrega meghallotta, hogy Cristina Fernández de Kirchner elnöknő nekitámadt az intézményének és ezért úgy döntött, azonnal felmond. Az éppen csődben levő, amerikai bírósággal cirkuszoló országnak ő volt a harmadik jegybankelnöke az elmúlt öt évben. A negyedik egy bizonyos Alejandro Vanoli lesz Fernandez javaslatára.

Fabrega tavaly novemberben került a jegybank élére, és azt a hálátlan feladatot kellett elvégeznie, hogy brutálisan megemelje a bankközi kamatokat és keményen leértékelje a pesot, hogy elhárítsa az ország teljes összeomlását. Erre adódott rá az a nem kevéssé szerencsétlen helyzet, hogy egy amerikai bírósági végzésnek nem tett eleget az argentin kormányzat, ami miatt nemes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés