Előfizetői tartalom

Megint káosz fenyeget a szomszédban?

Portfolio
Az országban elharapódzó korrupcióval és a tavaly kezdett reformfolyamat lelassulásával indokolta lemondását a héten Aivaras Abromavicius litván származású ukrán gazdasági miniszter. A Bank of America-Merrill Lynch (BofA-ML) szakemberei szerint a lépés ismét azzal fenyeget, hogy politikai és gazdasági káoszba süllyed az ország, mely éppen csak megmenekült az államcsődtől 2015-ben.

Az elemzők szerint Abromavicius kijelentései főleg akkor érinthetik negatívan az ukrán eszközök árfolyamát, ha a piac arra következtet, hogy a helyzet rosszabb a vártnál. Vagyis könnyen kiolvasható a volt gazdasági miniszter közleményéből az is, hogy az eddig közölt hivatalos adatok elkendőzik a valóságot. A volt miniszter sajtótájékoztatóján az is kiderült, hogy a politikus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés