Előfizetői tartalom

Megint százmilliárdok mozdulhatnak meg Matolcsyék szavaira

Portfolio
Hosszú idő után végre izgalmas kamatdöntésre készülhetünk, hiszen a Monetáris Tanács az alapkamat mellett fontos döntést hoz az irányadó eszköz korlátozásáról, és a friss inflációs jelentést is publikálják. A szakértői várakozásokon is az látszik, hogy árgus szemekkel figyelik a további lépéseket, és hónapok óta először a kamatvárakozások is minimális elmozdulást mutatnak a Portfolio konszenzusában.

Mire kell figyelni kedden?Idén májusban csökkentette utoljára az alapkamatot az MNB, azóta rendületlenül 0,9%-on áll az irányadó ráta. Júliusban azonban már jelezte a jegybank, hogy további nem konvencionális eszközökkel tovább lazítana a monetáris kondíciókon, októbertől ugyanis korlátozzák a három hónapos irányadó eszköz rendelkezésre állását. Azt is tudjuk már...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés