Előfizetői tartalom

Meglepő fordulat - Dicséretet kapott Londonból a kormány

Portfolio
Újabb londoni elemzőház csatlakozott azokhoz a külföldi piaci szakértőkhöz, akik optimistán várják a kormány által februárra ígért reformprogramot. A BNP Paribas közgazdászai korábban még kételkedtek a csomag jelentőségében, ám a napokban kiderült részletek meggyőzték őket. Megítélésük szerint a kilátásba helyezett intézkedések strukturálisan javíthatják a magyar államháztartást, jelentősen mérsékelnék a fiskális kockázatokat és még a hitelminősítők részéről is pozitív reakciókat válthatnak ki. Az elemzők ebben a helyzetben a magyar csődkockázati mutató (5 éves CDS-felár) esésére játszó kereskedési ötletet javasolnak, vagyis az ország megítélésének javulását vetítik előre.

Váratlan fordulat Az utóbbi hetekben megszaporodtak a kormány által februárra ígért reformprogrammal kapcsolatos hírek, és úgy tűnik, hogy a kormánytagok részéről elhangzó konkrétumok egyre jobban meggyőzik az elemzőket. Ezúttal a BNP Paribas londoni elemzői adtak hangot igencsak optimista véleményüknek a legutóbbi magyarországi, elsősorban költségvetési fejlemények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés