Előfizetői tartalom

Meglepő kínai döntésre ugranak a piacok

Portfolio
A korábbi agresszív emelési sorozat után a kínai jegybank ma délben azt jelentette be, hogy 50 bázisponttal 20%-ra csökkenti a legnagyobb kereskedelmi bankok számára előírt kötelező tartalékráta mértékét. Ez három év után az első ilyen irányú lépés a továbbra is magas, de várhatóan lassuló kínai infláció mellett. A döntés december 5-től lép hatályba.

A tartalékráta csökkentéséről szóló lépést - mely a hitelkínálatot kissé élénkítheti az ázsiai óriásgazdaságban - valószínűleg azért hozta meg a kínai jegybank, mert a gazdasági lassulásra egyre több jel utal. Múlt héten a nemhivatalos kínai feldolgozóipari beszerzési menedzser index a bővülés és zsugorodás 50 pontos határvonala alá, 48 pontra esett, ez pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés