Előfizetői tartalom

Mégsem lesz "hard Brexit"? - Nyilvánosságra került, mit mond ma Theresa May

MTI
|
Portfolio
A Downing Street által előzetesen ismertetett részletek szerint Theresa May brit miniszterelnök leszögezi a brit EU-tagság megszűnésének folyamatáról tartandó keddi beszédében, hogy Nagy-Britannia nem csupán "részlegesen" távozik majd az Európai Unióból. Hangsúlyozza ugyanakkor azt is, hogy London olyan feltételekre törekszik, amelyek a lehető legszabadabb kereskedelmet teszik lehetővé az EU-val. Ez utóbbi azért fontos kijelentés, mert a korábbi hírek arról szóltak, hogy a brit kormány a munkapiac szigorú korlátozása érdekében lemond a szabad árupiacról, vagyis Nagy-Britannia leválása az Európai Unióról erőteljes lesz.

Theresa May a Lancaster House-ban, a brit kormány exkluzív londoni rendezvényközpontjában tart beszédet kormánya Brexit-tárgyalási célkitűzéseiről a többi EU-tagállam londoni nagykövetei és brit kormánytisztviselők előtt. A kormányfő hivatala által a Londonban működő hazai és külföldi médiaszervezetekhez eljuttatott előzetes kivonat szerint a miniszterelnök kijelenti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés