Előfizetői tartalom

Megszólalt Matolcsy a magyar euróról

Portfolio
Nemzeti pénzünket, a család fizetőeszközét csak akkor érdemes feladnunk, ha elég erősek vagyunk - mondta Matolcsy György, az MNB elnöke egy keddi konferencián a jegybank közleménye szerint. A jegybankelnök szerint ez azt jelenti, hogy csak akkor érdemes belépnünk az eurózónába, ha az egy főre jutó GDP-nk eléri az eurózóna tagállamainak átlagát, az államadósság aránya pedig 50 százalék alá csökken.

A forint közelmúltja sikertörténet, hiszen a nemzeti valuta sok megrázkódtatás között is stabil maradt - emelte ki az MNB és az Igazságügyi Minisztérium közös konferenciáján Matolcsy György. A jegybankelnök kiemelte, hogy Magyarország 12 éve lépett be az Európai Unióba, s azóta folyamatosan nyitott kérdés, hogy mikor csatlakozunk az eurózónához is.Nemzeti pénzünket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés