Előfizetői tartalom

Nagyot ütöttek az amerikai indexeken

Portfolio
Tegnap délután négy óra előtt pár percccel heves részvénypiaci esés bontakozott ki a vezető indexekben, amellyel párhuzamosan a menedék devizák és az amerikai államkötvények azonnal erősödni kezdtek. A mozgásokat az EU energetikai vezetőjének a japán atomügyi helyzettel kapcsolatos nyilatkozata váltotta ki, aki úgy fogalmazott, hogy a japán hatóságok teljesen elvesztették a kontrollt a helyzet felett. Az energiapiaci biztos szavai szerint a következő néhány órában katasztrofális esemény következhet be. Az eladói nyomás a magyar piac zárását követően csak tovább fokozódott, az amerikai börzék közel 2%-os mínuszban zártak. Ma reggel az ázsiai börzék ismét lefelé vették az irányt, bár a csökkenés mértéke nem eget rengető, a Nikkei 1,4%-kal került lejjebb. Eközben az amerikai határidős indexek már nagyobb pluszban állnak.

Heves eladói nyomás bontakozott ki az amerikai részvénypiacokon, a főbb indexek egymást követően harmadik napja estek, ezúttal közel 2%-os mértékben. A tegnapi esést a következő főbb indokok hajtották: - A japán atomkatasztrófával kapcsolatban igen pesszimista véleményt fogalmazott meg délután az EU energetikai vezetője. Amennyiben a helyzet tovább romlik, úgy a japán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés