Előfizetői tartalom

Méretes lett a februári költségvetési hiány (3.)

Portfolio
A Nemzetgazdasági Minisztérium előzetes adatai szerint 393,9 milliárd forintos hiánnyal zárta a februári hónapot a költségvetés, az elmúlt 10 évben ennél csak tavaly volt nagyobb a februári deficit. Az év első két hónapja alatt pedig -286 milliárd forinton áll az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt egyenlege. Vagyis két hónap alatt összejött az egész évre tervezett hiányelőirányzat (576 milliárd forint) 50 százaléka.

Jelentős hiány februárban "2012. február hónapjában az államháztartás központi alrendszerének hiánya 393,9 milliárd forintban alakult. Ezen belül a központi költségvetés 404,5 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 3,7 milliárd forintos deficittel, az elkülönített állami pénzalapok pedig 14,3 milliárd forintos szufficittel zártak. 2011. február...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés