Előfizetői tartalom

Merkel: ne kapjon több hatalmat az Európai Bizottság!

Portfolio
Nem látom szükségét annak a következő években, hogy a brüsszeli Európai Bizottság több hatalmat kapjon - jelentette ki egy ma megjelent Der Spiegel interjúban Angela Merkel. A német szövetségi kancellár ehelyett a tagállamok szorosabb együttműködését, illetve gazdaságpolitikai koordinációjának erősítését szorgalmazta. A kijelentés egyúttal csökkentette azt a kilátást, hogy egy kormányok feletti, brüsszeli szuperhatalom irányába haladunk, hogy így legyen hatékonyabb a válságkezelés, illetve Európa működése.

Merkel az interjúban a Reuters összefoglalója szerint emlékeztetett arra: közelmúltbeli párizsi találkozóján Francois Hollande köztársasági elnökkel megállapodott abban, hogy a gazdaságpolitikai koordináció túlságosan gyenge Európában, így azt erősíteni kell, de ez nem jelenti azt, hogy a brüsszeli hatóságnak kellene több beleszólást engedni. Szavai szerint gondolkodnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés