Előfizetői tartalom

Miért felezte meg a kormány a táppénzt?

Portfolio
A Széll Kálmán Terv részeként március 16-án a Parlament megszavazta a táppénzmaximum megfelezését. A Nemzetgazdasági Minisztérium által ma kiküldött anyagból megtudhatjuk, még idén 2 milliárd forintot spórol a törvénymódosítással a költségvetés, a következő években pedig évente 5 milliárd forintot. A leírásból további érdekes részleteket tudhatunk meg, például hogy míg 1990-ben még csaknem 100 millió napot töltött a magyar társadalom táppénzen évente, a napok száma 2009-re csaknem a harmadára csökkent, a kiadások viszont ezzel ellentétesen mozogtak, a béremelkedések hatására a kifizetett táppénz megnégyszereződött a rendszerváltás óta.

A napi táppénzlimit megfelezése Március 16-án zárószavazás előtt nyújtotta be a törvénymódosító javaslatot Dancsó József fideszes képviselő, amely szerint a felére csökken a táppénz napi összegének lehetséges maximuma. A táppénz összegének számítására továbbra is megmarad az a szabály, hogy kétévi biztosítási jogviszony esetén a figyelembe vehető jövedelem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés