Előfizetői tartalom

Miért került öt hellyel hátrébb Magyarország a listán?

Portfolio
Magyarország az 51. helyen áll a Világbank évente elkészített Doing Business legfrissebb versenyképességi listáján - öt hellyel került hátrébb a tavalyihoz képest a 183 ország rangsorában. Az első öt helyen nem történt változás tavalyhoz képest, az első továbbra is Szingapúr. A Doing Business szerint két fő tényező teszi nehezebbé a vállalkozást Magyarországon: az adóköltségek és a hitelhez jutás nehézsége.

A Világbank Doing Business versenyképességi rangsorának első öt helyében nem történt változás: Szingapúr, Hongkong, Új-Zéland, Egyesült Államok, Dánia áll az első öt helyen. Norvégia a hatodik, ezzel megelőzte az Egyesült Királyságot. Hét helyet jött előre a Koreai Köztársaság, négyet Izland. A feltörekvő európai régióból a legnagyobb ugrást Lettország hajtotta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés