Előfizetői tartalom

Moody's: "messzebbre kell tekintenie" a magyar kormánynak

Portfolio
Dietmar Hornung, a Moody's alelnöke a hétfői leminősítés után az MTI-nek adott interjúban - a nyugdíjpénztári rendszer változtatásainak hitelminősítői megítélésére vonatkozó kérdésre - kifejtette: a költségvetési számoknál "messzebbre kell tekinteni", mivel a nyugdíjmódosításokból eredő jövedelmek enyhítik ugyan a kormányra nehezedő nyomást, ám éppen ezért várható a strukturális jellegű hiány romlása, azzal együtt is, hogy az átfogó hiányszámok megfelelnek majd a célnak.

Hornung kiemelte, hogy Magyarországon - ugyanúgy, mint Európa más országaiban - kedvezőtlenek a demográfiai folyamatok, és a társadalom öregedésével járó költségek is az "adósosztályzati megfontolások" részét képezik. E "megfontolások" kiterjednek arra is, hogy egy adott ország milyen mértékben kezeli ezt a kérdést - tette hozzá. Hornung megfogalmazása szerint a tőkealapú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés