Előfizetői tartalom

Most nézd meg a pénztárcád, mert 10 nap múlva már nem fizethetsz velük

Portfolio
A régi 2000 forintos papírpénzből még 7,3 millió darab, a régi ötezresből pedig 5,5 millió, de mivel jól halad ezek bevonása, ezért nem fogja meghosszabbítani a július 31-én lejáró határidőt a Magyar Nemzeti Bank - tudta meg a Magyar Idők. A régi húszezresből is még 11,3 millió darab van forgalomban, így annál már korábban úgy döntött a jegybank, hogy meghosszabbítja a bevonási határidőt, így idén év végéig lehet velük fizetni a boltokban.

A cikk szerint a régi 2000 forintos papírpénzből a még mindig forgalomban lévő 7,3 millió darab bankó a teljes forgalomban lévő állomány 28%-át teszi ki, az ötezreseknél az 5,5 millió darab 20%-ot jelent. A hónap végéig használható két címletből több mint 42 milliárd forint névértékű bankjegy van a háztartásoknál. A régi húszezresek viszont a teljes húszezres állománynak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés