Előfizetői tartalom

676 ezerre nőtt a regisztrált álláskeresők száma

Portfolio
28 ezer fővel emelkedett a regisztrált álláskeresők száma, így az februárra meghaladta a 676 ezer főt - derül ki a Foglalkoztatási Szolgálat adataiból. A decemberihez képest már több mint százezerrel magasabb az álláskeresők száma, de az emelkedés az előző évekhez képest nem meglepő: a határozott idős szerződések és a közfoglalkoztatás év végi lejárta rendszerint nagy ugrást okoz. Ennél azonban csak két éve volt több álláskereső.

A 2012 decemberi 569 ezerről januárra 648 ezerre emelkedett a regisztrált álláskeresők száma, majd februárban 676 ezerre. Miközben az év eleji emelkedésben erős a szezonális jelleg, mégis azt láthatjuk, hogy az álláskeresők száma lényegében 2009 óta nem tud elszakadni az 550-600 ezer fős igen magas számtól.Az év elejére a határozott idős szerződések lejárta és a közfoglalkoztatás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés