Előfizetői tartalom

"A kormány el tudja érni 300 ezer fő közfoglalkoztatását"

Portfolio
Reális a terv, hogy jövőre 300 ezerre emelkedjen a közfoglalkoztatottak száma, többségében teljes munkaidős, helyben történő foglalkoztatásra törekszenek, szó nincs rendőrök által felügyelt konténervárosokban elszállásolt közmunkatáborokról - mondta Samu Attila, a belügyminiszter főtanácsadója a Kossuth Rádiónak. A jövő évi közfoglalkoztatás volumene azonban a költségvetés keretszámain dől majd el.

A kormányzat célja, hogy a közmunkásokat lehetőség szerint lakóhelyük közelében foglalkoztassák, de előfordulhat, hogy valakinek majd távolabb kell dolgoznia a településétől, de ez a szezonális foglalkoztatásban bevett gyakorlat, mondta Samu Attila. A közfoglalkoztatás elvileg az önkormányzatoknak egy fillérjébe sem kerül - magyarázta -, mivel a kifizetett bér és járulékai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés