Előfizetői tartalom

A minimálbér-emelés elkaszálja a kormány fő célját

Portfolio
A gazdaság kedvezőtlen kilátásai és a vállalkozások növekvő terheinek - minimálbér-emelés - hatására megcsappanhat a versenyszférában a foglalkoztatás. Míg korábban a jegybank elemző stábja kis mértékű létszámbővüléssel számolt, a helyzet megfordult, visszaesés jön 2012-ben és 2013-ban is csak enyhe javulást jelez előre a jegybank stábja a friss inflációs jelentésben. A munkahelyteremtés égető problémává nő, miközben kizárólag a közmunka programok hoznak létre munkahelyet.

Csak a közmunka 2011 közepén megállt a nemzetgazdasági foglalkoztatás elmúlt negyedévekben megfigyelt lassú bővülése. Az állami szektorban dolgozók száma stagnált, miközben a versenyszféra munkaerő iránti keresletében már csökkenést lehetett érzékelni. Miközben a kormány az aktív létszám bővülését célzó intézkedéseket hoz (rokkantnyugdíjak felülvizsgálata...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés