Előfizetői tartalom

Alig emeltek bért a vállalatok az idén

Portfolio
Idén januárban átlagosan 5,6 százalékkal emelkedtek a nettó reálbérek éves alapon, ami az elmúlt évek januári bővüléseihez képest igen magasnak mutatkozik, ám a nettó értelemben vett magas mutatóhoz jelentősen hozzájárul az igencsak alacsony inflációs környezet. A bruttó bérek 4,1 százalékkal emelkedtek átlagosan, ami az év első hónapjához képest - amikor jellemzően a legtöbb béremelés történik - nem kiemelkedő. Ugyanakkor a létszámadatokkal kapcsolatban van egy rendkívül jó hírünk: a versenyszférában alkalmazottak létszáma januárban 5 éves csúcson járt.

Az év első hónapjához képest nem beszélhetünk magas bérkiáramlásról, az adatokból úgy tűnik, a vállalatok idén csak kismértékű béremeléseket hajtottak végre. Azonban a továbbra is negatív infláció még mindig viszonylag magasan tudja tartani a bérek értékének növekedését.A versenyszféra kereseteiben csupán kismértékű bővülés történt tavaly januárhoz képest...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés