Előfizetői tartalom

Álláskeresők: itt a fordulat?

Portfolio
Félmillió alatt maradt júliusban az álláskeresők száma, miközben két megye adta az álláskeresők több mint 20 százalékát. A válság óta az elmúlt két hónapban ment először félmillió alá a regisztrált álláskeresők száma, de a tartós álláskeresők aránya magas, harmaduk, 164 ezer fő legalább egy éve nem talál munkát. Az újonnan bejelentett állások terén viszont halvány javulás kezd kibontakozni.

Az előző hónaphoz képest jóformán változatlan volt az álláskeresők zárónapi létszáma júliusban, 497 200 fő, derül ki a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adataiból. Júniushoz képeset mindössze 200 fővel emelkedett a létszám, az előző év azonos időszakához képest pedig bő 30 ezer fővel alacsonyabb. Bár júliusban nem csökkent tovább az álláskeresők száma, félmillió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés