Előfizetői tartalom

Bajban a foglalkoztatás: 2009 óta nem volt ilyen pesszimizmus

Portfolio
Három hónapon belül összességében 0,3 százalékos mérsékelt növekedést, egy év távlatában pedig -0,3 százalékos létszámcsökkenést prognosztizálnak a Foglalkoztatási Szolgálat által július első felében megkérdezett foglalkoztatók. Az aktuális, harmadik negyedévi munkaerő-gazdálkodási felmérésből kiderül, az ország legtöbb térségében alacsonyabb létszámmal számolnak a munkáltatók a következő egy évben. Ilyen pesszimizmus utoljára 2009-ben tükröződött a felmérés főszámaiból.

A harmadik negyedéves munkaerő-gazdálkodási felmérésben résztvevő munkáltatók 3 hónapon belül összességében 0,3 százalékos mérsékelt növekedést, egy év távlatában pedig -0,3 százalékos létszámcsökkenést jeleztek előre - olvasható a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat jelentésében hozzátéve, hogy ebben a létszámmozgásban - mindkét időintervallumban - a közfoglalkoztatottak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés