Előfizetői tartalom

Ébredés a téli álomból - Dübörög a közmunka

Portfolio
Márciusban 55,5 ezer fővel kevesebben, 591,2 ezren voltak regisztrált álláskeresők Magyarországon - jelentette a Foglalkoztatási Hivatal. A csökkenés nem meglepő, hiszen a már szokásossá vált év végi leállás után februárban tömegesen jelentették be az államilag támogatott álláshelyeket, közmunka programokat, aminek hatása akkor még nem, csak a mostani adatokon látszódott meg. A folyamat a következő hónapokban várhatóan folytatódni fog, hiszen márciusban újabb 60,2 ezer munkahelyet jelentettek be a foglalkoztatók, bár ennek túlnyomó többsége államilag támogatott munkahely, közmunka, miközben a nyílt piaci új állások száma folyamatosan csökken.

Miután januárban egyik hónapról a másikra csaknem százezer fővel megugrott az álláskeresők létszáma, a február a stagnálásról szólt. Bár a foglalkoztatók már bejelentettek majdnem 95 ezer munkahelyet (ebből 84 ezer államilag támogatott munkahely, többségében közmunka), az álláskeresők számán adminisztratív okok miatt ez akkor még nem látszott. Hatása márciusra tolódott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés