Előfizetői tartalom

Ennyit "gyógyult" a magyar munkaerőpiac a válság óta

Portfolio
Még 50 ezer fő hiányzik a válság előtti foglalkoztatási szint eléréséhez, de ha a magyar gazdaság válságához képest nézzük, akkor inkább 150 ezer. Miközben egyre többen szeretnének dolgozni, a szociális ellátórendszerből többen kerülnek át a munkaerőpiacra, a munkanélküliek száma viszont 170 ezer fővel magasabb, mint a válság előtt volt. A részmunkaidő nagyon népszerűnek látszik, jóformán csak ilyen új állások jöttek létre az elmúlt években - derült ki a KSH adataiból.

Az idei év első három hónapjában 3 millió 791 ezren voltak foglalkoztatottak Magyarországon átlagosan, és 504 ezer fő volt munkanélküli. Hogy megtudjuk, mennyit nyert vissza a válságban elszenvedett veszteségből a magyar munkaerőpiac, összevetettük a 2012 első negyedévi adatokat a 2008 első negyedévivel. A munkaerőpiac egyes főcsoportjaiban zajló változások az alábbi táblázatban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés