Előfizetői tartalom

Ettől is függ, el tud-e majd helyezkedni a gyerek

Portfolio
Kutatási eredmények azt mutatják, hogy a szakképzett pályakezdők elhelyezkedési esélyeit leginkább az javítja, ha olyan szakmát tanultak, amely megfelel érdeklődési körüknek, és amivel később is szívesen foglalkoznának. A szakiskolát vagy szakközépiskolát végzettek elhelyezkedésében ugyancsak fontos tényező a szakmai gyakorlat szerzése, iskolai és céges keretben, az idegen nyelvtudás és a jó tanulmányi eredmény, derült ki a GVI kutatásából.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) és az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) évente megismételt kérdőíves felmérésben 2009 és 2012 között több, mint 10 000 olyan fiatal pályáját követte, akik szakiskolában vagy szakközépiskolában szereztek szakmát. A kutatási eredmények azt mutatják, hogy a szakképzett pályakezdők elhelyezkedési esélyeit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés