Előfizetői tartalom

Félmillió álláskereső töredéke kap munkanélküli járadékot

Portfolio
Májusban 10 ezer fővel 534 600 főre csökkent a regisztrált álláskeresők száma a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint. Az álláskeresők mindössze 11 százaléka kapott álláskeresési járadékot, az álláskeresők nagyjából fele semmilyen pénzbeli ellátásban nem részesült, másik nagyobb része, csaknem 200 ezer fő pedig csak 22 ezer forintos szociális ellátást kapott. Az új állások 60 százaléka államilag támogatott formában jött létre májusban. A közfoglalkoztatottak száma bőven 100 ezer fő fölött lehet.

Az álláskeresők száma májusban némileg tovább csökkent, mostanra már visszaállt a közfoglalkoztatás december végi leállása előtti állapot. Szezonális kiigazítás után már nem is látszik csökkenés az álláskeresők számában ebben a hónapban. Az álláskeresők negyede tartós álláskereső, azaz egy éven túl nem talál munkát.Az 534 ezer álláskeresőből 277 ezren...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés