Előfizetői tartalom

Hova kell még Magyarországon több diplomás?

Portfolio
Teljesen megalapozatlanok a magyarországi diplomás túlkínálatra vonatkozó vélekedések: nincs diplomás túlkínálat ma Magyarországon, a frissen végzettek túlnyomó többsége hosszabb-rövidebb idejű álláskeresés után el tud helyezkedni a munkaerő-piacon. 2012-ben több cég kíván diplomást felvenni, mint amennyi leépítésekben gondolkodik és a cégek inkább növelni, mint csökkenteni szeretnék diplomás foglalkoztatottaik számát - derül ki a Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet elemzéséből.

Még mindig több diplomás kell A gazdasági válság nem hagyta érintetlenül a diplomások iránti kereslet alakulását sem: 2009-ben több versenypiaci cég tervezte diplomások elbocsátását, mint létszámfelvételét, ez azonban már a következő évben megfordult, és 2010-be 12%-pontos fölénybe kerültek a bővíteni tervezők. A GVI szerint 2011-ben és 2012-ben nem folytatódik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés