Előfizetői tartalom

Hová tűnt egymillió munkahely? - Nem puszta üzemzavar

Portfolio
Húsz év tanulsága, hogy a magyar munkaerőpiac problémái a mindenkori kormányok reményei ellenére nem oldódtak meg maguktól, nem sikerült kinőni őket még a gazdaság jobb éveiben sem, és ilyen tekintetben Magyarország elüt a rendszerváltó poszt-szocialista országok többségétől, amelyekben a 2000-es évek végére a foglalkoztatás már visszaállt az 1989 előtti szintekre. Az eddigi szakpolitikák folytatásával meglehet, hiába várjuk a fordulatot, úgy tűnik, a problémáért nem kimondottan a külső konjunktúra és a belső kereslet hiánya tehető felelőssé - derül ki "Az eltűnt egymillió munkahely nyomában" című tanulmánykötetből.

Rendszerváltási sokk - eltérő felépüléssel A rendszerváltással együtt járó gazdasági visszaesés nyomán az 1990-es évek első felében a magyar munkapiacon drámai átalakulás zajlott: 1990 és 1996 között kb. 1 millió 250 ezer munkahely szűnt meg, az 1996. évi mélyponton az aktív korú népesség alig több mint 50 százaléka dolgozott, és a munkanélküliek több mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés