FONTOS Megjött a Standard and Poor's ítélete Magyarországról
 
Előfizetői tartalom

Idén sem szaladnak el a bérek a cégek szerint

Portfolio
A versenyszférában a cégvezetők átlagosan 3-3,2 százalékkal tervezik növelni 2016-ban a bruttó béreket - állapította meg a Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (MKIK GVI ) legutóbbi, októberi vállalati konjunktúra felmérése alapján. Ez azt jelenti, hogy a tavalyi szintet elérő, illetve ezt némileg meghaladó átlagos bérnövekedés várható 2016-ban.

Béremelési tervekA GVI becslésének eredményei szerint a versenyszektor cégei 3-3,2%-os átlagos bruttó béremelést terveznek 2016-ban, ami alacsonyabb, mint a korábbi évek tényleges átlagos bruttó bérnövekedése. A GVI 2015-re vonatkozó becslését (2,6-2,8 százalék) ugyanakkor meghaladja, ami egyébként 1-1,2 százalékponttal alacsonyabb, mint a KSH által a 2015. január-november...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés