Előfizetői tartalom

Idén 12 százalékkal, 2019-ig 65 százalékkal nő az ápolók fizetése

MTI
|
Portfolio
Vasárnap volt a magyar ápolók napja, így a kormány kommunikációjában ismét felbukkant a tavaly elindult egészségügyi béremelési program. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára elmondta: a tavaly szeptemberi 26 százalékos emelés után idén novemberben 12 százalékkal nő tovább az ápolók fizetése. Négy év alatt, 2019-ig összességében 65 százalékos fizetésemelést ígér a szakdolgozóknak a kormány.

Az egészségügyben 2016. szeptembertől új bértáblát vezettek be, aminek köszönhetően a szakdolgozók és mentőápolók átlagosan 26,5 százalékos alapbéremelést kaptak. Rétvári az M1 műsorában elmondta: idén újabb novemberben 12 százalékkal nő majd az ápolók fizetése, míg 2018-ban és 2019-ben pedig 8-8 százalékos emelést terveznek. Az államtitkár példaként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés