Előfizetői tartalom

Kiderült, hol a legjobb nőnek lenni a gazdaság világában

Portfolio
A nők gazdasági lehetőségei rangsorában 128 ország közül Magyarország a 21. helyet érte el, és így hazánkban a legtöbb kelet-európai országnál jobbak a női munkavállalók és vállalkozók lehetőségei - állítja az Economist Intelligence Unit március 8-ra készült elemzése. Az első helyezett a korábbi évekhez hasonlóan Svédország lett.

Világgazdasági szinten a nők fele nem jelenik meg a formális munkaerőpiacon. Az egyes országok és nemzetközi szervezetek pedig arra hívják fel a figyelmet, hogy a válságból való kilábaláshoz elengedhetetlen a munkahelyteremtés, a foglalkoztatottság javítása érdekében a nők gazdasági helyzete és foglalkoztatása egyre fontosabbá válik. Az EIU 29 indikátor alapján vizsgálta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés