Előfizetői tartalom

Közel 100 ezer magyar kényszer-részmunkaidős

Portfolio
A részmunkaidős foglalkoztatás láthatóan válságeszközzé vált. A válság óta Magyarországon számottevően nőtt a részmunkaidőben foglalkoztatottak száma, de a növekedés szinte teljes egészében alulfoglalkoztatottakhoz köthető, 2013-ban 92 ezren úgy dolgoznak részidőben, hogy szívesebben dolgoznának többet, de nincs rá módjuk. Európában több országban hasonló folyamatot látunk, az EU-n belül összességében közel tízmillióra tehető az alulfoglalkoztatott részidősök száma.

A 15-74 évesek közül összesen 216 millióan dolgoztak az Európai Unió országaiban 2013-ban, 26 millióan voltak munkanélküliek és 137 millióan inaktívak voltak (utóbbiba tartoznak többek között a tanulók, nyugdíjasok, rokkantak, gyeden/gyesen lévők, de a reménytelen, vagy épp rendelkezésre nem álló munkanélküliek is). Minden ötödik foglalkoztatott részmunkaidősként dolgozott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés