Előfizetői tartalom

Magas ponthatárok a közgazdász képzésnél

Portfolio
A közgazdász képzésbe való bekerüléshez kellett elérni a legtöbb pontszámot az idei felvételiken. A 10 legmagasabb ponthatárú képzésből nyolc közgazdasági diplomát ígér a hallgatóinak, az első öt helyen a Corvinus Egyetem különböző szakjai találhatók. Az államilag finanszírozott képzés drasztikus szűkítése meglátszik a számokon. A jelentkezések alapján a legnépszerűbb szak a Budapesti Gazdasági Főiskola nemzetközi gazdálkodás szakja volt, ám mindössze 26 jelentkezőt tudtak felvenni.

A több mint 110 ezer jelentkezőből közel 80 ezren jutottak be a felsőoktatásba. A legmagasabb ponthatárok ismét gazdasági szakokon születtek, ezen belül is a Budapesti Corvinus Egyetem képzésein - írja a felvi.hu. Az idén is gazdálkodási szakokon voltak a legmagasabbak a ponthatárok - a Budapesti Corvinus Egyetem több képzésén is a tavalyinál akár tíz-húsz ponttal többet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés