FONTOS Óraátállítás 2024: kezdődik a nyári időszámítás
 
Előfizetői tartalom

Még a háromgyerekesek is rosszul jártak idén

Portfolio
A családi kedvezmények figyelembevételével együtt is csökkentek 3,5 százalékkal a reálbérek az idei első negyedévben a KSH jelentése szerint, de csökkentek még 2010 azonos időszakához képest is 2,1 százalékkal. Bár tavaly még jelentős javulást érezhettek a 3 vagy több gyermeket nevelők, idén eddig ők is rosszabbul jártak.

2012-ben a munkavállalók által fizetett járulékkulcs 1 százalékponttal emelkedve, 18,5%-ra változott, az adójóváírás megszűnt, a szuperbruttó pedig havi 202 ezer bruttó felett megmaradt. Ezek együttes eredőjeként 2012 első negyedévében a bruttó keresetek 4,4 százalékos emelkedéséből nettó szinten csak 1,6 százalékos plusz maradt. A családi kedvezmény pedig már alig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés