Előfizetői tartalom

Nettó 300 ezret fizet a cég, még sincs elég munkaerő

Portfolio
A szakiskolában soha nem hegesztettek, mert az iskola nem tudta megvenni a munkához szükséges gázt - derült ki egy magyarországi telephelyet létesített német cég álláshirdetésére jelentkezők jó részéről, írja a nol.hu. A lap szerint a német cég 600 magyar pályázót tesztelt, nagy részükről azonban az derült ki, hogy a szakmájuk alapjaival sincsenek tisztában. Súlyos szakemberhiány van Magyarországon, pedig a cég nettó 300 ezer forintot kínál a hegesztőknek, a jó szakemberek azonban inkább külföldre mennek.

A Nagytarcsán leánycéget létrehozó német cég ügyvezetője csalódottan nyilatkozott a lapnak, úgy érzik, egy szó sem igaz abból, hogy Magyarországon jól képzett szakembergárda várja a külföldi befektetőket. "Kár volt egy egymilliárd forintos beruházást végrehajtanunk" - mondta Stefan Körmendi, az Europakraft GmbH ügyvezetője. Az elmúlt hónapokban 600 magyar hegesztőt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés