Előfizetői tartalom

Szép kis bérnövekedést láthattunk júniusban

Portfolio
Idén júniusban átlagosan 3 százalékkal jártak magasabban a magyarországi reálbérek, mint egy évvel korábban, míg ha a közfoglalkoztatás hatásait kiszűrjük, a reálkeresetek 4,1 százalékos éves bővülést jeleznek a nemzetgazdaságban. Tovább emelkedett a foglalkoztatottak létszáma is, amiért júniusban leginkább a versenyszféra felelt. A versenyszektorban a bruttó bérek december óta nem emelkedtek ilyen gyors ütemben.

Nemzetgazdasági szinten éves összevetésben 3 százalékkal nőttek a nettó reálkeresetek, amiből ha a közmunka hatását kiszűrjük, a reálbér-növekedés a 4,1 százalékot is elérte.A bruttó átlagbér a közfoglalkoztatottak nélkül 259 ezer forintot, míg a nettó átlagos kereset 170 ezer forintot tett ki a nyár első hónapjában.A versenyszektorban a bruttó bérek éves növekedési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés