Előfizetői tartalom

Tíz éve nem volt ilyen a magyar munkaerő-piacon

Portfolio
Az év harmadik negyedévében 3 millió 938 ezren voltak foglalkoztatottak a KSH friss adatai szerint. Az előző év azonos időszakához képest csaknem 80 ezerrel bővült a foglalkoztattak száma, szezonális hatásoktól megtisztítva szerényebb, de kivehető az emelkedés. A munkanélküliek száma eközben már hónapok óta nem tudott csökkenni, csak néhány ezer fővel alacsonyabb az előző évinél, a munkanélküliségi ráta 10,4 százalék volt.

Az előző negyedévhez képest 59,3 ezer fővel, az előző év azonos időszakához képest pedig 79,5 ezer fővel emelkedett a foglalkoztatottak száma Magyarországon, így a 15-74 éves népességben 3 millió 935 ezren voltak foglalkoztatottak. Mindez 51,4 százalékos foglalkoztatási rátát eredményezett, ami tíz éve a legmagasabb érték. Hasonló, de a mostanitól minimálisan alacsonyabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés