Előfizetői tartalom

Újból emelkedett az álláskeresők száma

Portfolio
Júliusban újból emelkedett a regisztrált álláskeresők száma, de az 527 ezer álláskeresőnek mindössze tizede részesült álláskeresési segélyben - derült ki a Foglalkoztatási Szolgálat adataiból. 143 ezren tartós, azaz éven túl munkanélküliek, és minden hónapban kevesebb új piaci munkahelyet jelentenek be. Most már azt is jobban látjuk, hol tartunk a válság óta eltelt évekhez képest.

A foglalkoztatók júliusi során 37 900 munkaerőigényt jelentettek be a munkaügyi kirendeltségeken, ám ennek 70%-a államilag támogatott állás volt (például közmunka). A nem támogatott, azaz tisztán piaci álláshelyek száma azonban csökkenésbe fordult, valójában április óta ezt láthatjuk. A legtöbb ilyen állást továbbra is Budapesten illetve Győr-Moson-Sopron megyében jelentették...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés