Előfizetői tartalom

"Végtelen számban tudunk programozókat elhelyezni"

Portfolio
Kikényszerítette a válság, hogy már a magyar cégek is egyre inkább megbízásokban gondolkodnak, létszámgazdálkodásukat pedig szinte órára pontosan tervezik. Az új munka törvénykönyve pedig lehetőséget is ad erre. Míg nálunk egyelőre szokatlan az akár néhány napos munkaviszony, az angolszász országokban a munkavállalóknak kvázi saját munkaközvetítő ügynökük van, megkönnyítve a váltásokat. Relatív munkaerőhiány van Magyarországon, eközben továbbra is nő az érdeklődés a külföldi munkák után, és bármennyire erősödnek a bevándorlás-ellenes hangok egyes országokban, a vállalatokat nem ez érdekli. A munkaerőpiaci trendekről Pataki Károllyal, a Trenkwalder International vezérigazgatójával és Fehér Tamással, a Trenkwalder magyarországi ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

Portfolio: Nemrég 4 millió fölé emelkedett a foglalkoztatottak száma. Hogy látják, volt áttörés a munkaerő-keresletben 2013-ban? Fehér Tamás: Az áttörés szó erős, de szeptembertől kezdődően érezhető a visszafogott javulás. Ezt főleg abból láttuk, hogy az év végi gyári leállások miatti csökkenés üteme eltolódott. Év végén sok cég visszafogja a gyártás volumenét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés