Előfizetői tartalom

Visszapattant a munkanélküliség

Portfolio
Tavaly november és idén január között 7,4 százalékra emelkedett a munkanélküliségi ráta a legfrissebb közlés szerint, amely adat az előzőnél 0,3 százalékponttal mutatkozik magasabbnak. Azonban az emelkedő munkanélküliség csupán a szezonális hatásoknak tudható be, az azoktól megtisztított adatok szerint továbbra is kedvező a kép, és még a közfoglalkoztatás nélküli mutató is bővülést jelez.

A munkanélküliek száma 330 ezerre emelkedett november és január között, ami 12 ezer fővel jelent többet, mint a megelőző becslés, ugyanakkor mintegy 54 ezer fővel kevesebb, mint az előző év azonos időszakában volt. Az egy évvel ezelőtti munkanélküliségi rátánál a jelenlegi 1,4 százalékponttal alacsonyabb.Ha a szezonális hatásoktól és a közfoglalkoztatástól megtisztított...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés